Netradiční Velikonoce | Helena Flodrová

Křesťané si v období Velikonoc připomínají zmrtvýchvstání Ježíše Krista. Pro ostatní je to období setkávání se se širokou rodinnou, přáteli či sousedy. Letošní Velikonoce však byly, alespoň pro mě, zcela odlišné.

Strávili jsme je v blízkém rodinném kruhu a jelikož nám počasí přálo, tak jsme kromě tradičního pečení mazance a velikonočního beránka (letos jsem místo beránka zvolila zcela netradiční frgál), vyrazili o prodlouženém víkendu i do přírody, odkud jsme si, díky úbytku lidí, mohli odnést spoustu zážitků. Samozřejmě jsme jeli autem a při potkávání se s ostatními kolemjdoucími použili roušky.😉

Nejprve jsme se vypravili do okolí Náměště nad Oslavou, kde se nachází množství rybníků, ve kterých je v tomto období celkem rušno. Mohli jsme zcela nerušeně pozorovat skokany zelené, volavky popelavé, čírku modrou, či lysku černou. Kromě vodních tvorů jsme narazili i na množství srnek, zajíců, ale i na užovku obojkovou.

I když v tomto čase nemůžeme opustit hranice našeho státu, my se vydali navštívit lurdskou jeskyni, která je známá pro zjevení Panny Marie Bernadettě Soubirousové v roce 1858. Je Vám asi jasné, že jsme nejeli do Pyrenejí, kde tato jeskyně stojí, ale vypravili jsme se ke kopii, kterou můžeme najít na Jižní Moravě v malebném městečku s bohatou historií. V jeho blízkosti lze také najít část lehkého opevnění z tzv. Benešovy linie z let 1935-1938. Díky velmi teplému počasí si i někteří z nás užili vodních radovánek, jiní se nechali unášet pozorováním přírody skrze fotoaparát a já se uchýlila k netradičním pohledům ze shora.

Přestože většině z nás pandemie/karanténa překazila plány na cestování do zahraničí (já bych Vám o tom vzhledem ke svým plánům mohla vyprávět), tak věřte, že i u nás jsou velmi tajuplná a poutavá místa, která stojí za to navštívit a podpořit tak i místní ekonomiku, která teď celkem trpí. Doufám, že si i moji kolegové užili tyto netradiční Velikonoce a věřím, že se brzy shledáme osobně a podělíme se o své zážitky.

Helena Flodrová

Přihlašte se k odběru e-Zpravodaje e-mailem

Poučení o ochraně osobních údajů naleznete na tomto linku.

Sledujte nás na LinkedIn

Linkedin



Praha

Osadní 774/35
170 00 Praha 7
T: +420 541 420 911
E:

Brno

Sochorova 3262/23
616 00 Brno
T: +420 541 420 911
E:

Patříme do skupiny
Společně a poctivě
Top